Jak dobierać produkty sprzyjające odchudzaniu ? co warto jeść często a czego unikać ? czy takie produkty jak np pieczywo z biedronki są dobre? czy różne wędliny z supermarketów pakowane próżniowo można jeść podczas redukcji ? Hej. Jeśli chodzi o prodtukty to tutaj nie dzieliłabym na sprzyjające odchudzaniu, i te niesprzyjające. Ale bardziej [...]
Tłuszczu do smażenia używaj minimalne niezbędne ilości a nie 20g. Reszte spożywaj na zimno. Do smażenia najlepiej olej kokosowy, smalec, masło klarowane.
Od czasu do czasu ale nie codziennie, staraj się bazować na produktach wartościowych: pierś kurczaka, wołowina, indyk, twarogi, JAJKA(chyba najlepsze źródło białka ) Odżywki białkowe(,możesz sobie to darować) serki wiejskie, chuda wieprzowina. WĘGLOWODANY: Ryż, kasze,ziemniaki, płatki owsiane, żytnie, orkiszowe, jaglane, chleby żytnie razowe [...]
Pierwszy posiłek, daj płatki owsiane + jajka. Drugi posiłek po co masz posiłek czysto białkowo tłuszczowy bez węgli? Jak chcesz się bawić w takie rzeczy to jak już taki posiłek na 1 powinien być. Zresztą co Ty odwaliłeś całe dzienne zapotrzebowanie na tłuszcze w jednym prawie posiłku? Wywal te masło... i skomponuj normalny posiłek. Ehh... np. 1. [...]
zamiast slonecznika dodaj orzechy wloskie. swietnym zrodlem tluszczy są tez olej kokosowy, awokado, maslo. i tak jak wyzej- tluste ryby, rozne miesa, etc
Jak to urozmaicasz ? To jeden przykładowy dzień, czy jadasz cały czas? Brak ryb, tłustych mięs tutaj mój artykuł po jakie można sięgać : http://www.sfd.pl/T%C5%82ustsze_mi%C4%99sa__po_kt%C3%B3re_si%C4%99ga%C4%87,_czy_nale%C5%BCy_si%C4%99_ich_ba%C4%87_-t1131895.html Co do ogolnego stanu diety, dla mnie monotonna, mało urozmaicona. Co z warzywami [...]
[...] inne ryż, kasza,ziemniaki, zapotrzebowanie też mi się wydaję nieduże, jem max do 2200 kcal, od 2 i pół tygodnia jak narazie spadek wagi 3,5 kg. Masło wydawało mi się dobrą opcją. Olej kokosowy używam do smażenia, makrela co kilka dni. Zmieniony przez - plhhoka w dniu 2016-01-27 23:25:59 Zmieniony przez - plhhoka w dniu 2016-01-27 23:27:45
Źródła tłuszczów to nie tylko oliwa i jajka. Są orzechy, ryby świeże lub mrożone czy awokado. A jeśli oliwy używasz do smażenia to nie bardzo, wymień ją na masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Kolacja także do poprawy. I tak jak wyżej jeśli chcesz mieć mniej tkanki tłuszczowej a nie wyglądać jak skinny fat to zdecydowanie ćwiczenia [...]
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Przede wszystkim musisz poczytać o podstawowych źródłach makroskładników a nie kalorycznych produktach. Jak chcesz kaloryczne produkty, to proszę: olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło, orzechy/nasiona, itp. Jak chcesz kształtować sylwetkę, to poczytaj o podstawach diety zbilansowanej: http://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana